SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/031 | 4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Projektek

Erasmus+ 2023-1-HU01-KA122-VET-000140394

Projekt címe: Mobilitással a szakmai és nyelvi kompetenciák fejlesztéséért, az iskola nemzetközi partnereinek bővítéséért

Kedvezményezett: Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

Projekt azonosító: 2023-1-HU01-KA122-VET-000140394

Támogatás maximális összege: 56 335 EUR

Megvalósítás időszaka: 2023. szeptember 1 .- 2024. augusztus 31.

A projekt célja:·        A külföldi szakmai gyakorlat segítségével a tanulóink szakmai fejlődését kívánjuk támogatni, különös tekintettel a hátrányos helyzetű tanulókra. A mobilitás lehetővé teszi tanulóink számára, hogy nemzetközi környezetben valós megoldandó feladatokkal találkozzanak. A külföldi tanulmányút lehetőséget biztosít, hogy tanulóink szakmai tudása és az idegen nyelvi készsége is fejlődjön.

Támogatni kívánjuk pedagógusaink tanításmódszertani kompetenciáinak fejlesztését a nemzetközi környezetben iskolánk oktatási színvonalának növelése érdekében. Az iskola nemzetközi kapcsolatainak bővítése további lehetőségeket biztosít számunkra. Oktatási színvonalunk fejlesztése, a mobilitás révén megszerzett új ismeretek lehetősége javítja az intézmény versenyképességét, elismertségét.

Beszámoló: Iskolánk 2023. őszén is részt vett az Erasmus pályázat keretében megszervezett görögországi szakmai gyakorlaton 25 diákkal (gépjárműmechatronikai technikusokkal, épület- és szerkezetlakatosokkal és informatikusokkal) és 3 kísérő tanárral. A két hetes gyakorlat helyszíne ugyanaz a falu volt, mint tavaly, ám a szálloda és a konkrét gyakorlati helyszínek mások voltak. Az október 3-tól október 16-ig tartó időszak szakmai programok mellett kirándulásokat is tartalmazott Thesszalonikibe, Skiathosra, a Meteorákhoz, Zeusz kádjához és az Óvárosba. Emellett több sport programot és vetélkedőt is szereveztünk, és a helyszínen lévő mintegy 250 diák (köztük koszovóiak is) jó lehetőséget biztosítottak a gyerekeknek a szociális kapcsolatok építésére és az angol nyelv gyakorlására. A görög táncest és az azt követő buli sokak kedvenc programja lett a hajókirándulás mellett, és sokan együtt szurkolták végig a magyar-szerb foci meccset is.

Képek a galériában megtekinthetők.

A projekt hivatalos oldala itt megtekinthető.


Partnereink

SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Telefon: +3654451102

E-mail: titkarsag@karacs.berettyoujfaluiszc.hu

OM azonosító: 203030/031


2024Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola