SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/031 | 4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Egyéb képzéseink

Gimnáziumi képzés

A gimnáziumi képzést azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik jó tanulmányi előmenetelűek, és felsőfokú továbbtanulásra készülnek.

Gimnáziumi osztályainkba a központi felvételi (magyar nyelv és matematika) megírásával lehet bejutni, a jelentkezőket a felvételi teljesítmény és a hozott eredmények (7. osztály év végi és 8. osztály félévi osztályzatok, az AJKP-ban tanulóknál az előkészítő év eredményei) alapján rangsoroljuk, ill. a belügyi rendészeti osztályba jelentkezőknek részt kell venniük egy fizikai képességszint felmérésén, és az egészségügyi alkalmasságukat is igazolniuk kell.

Első idegen nyelvként az angol vagy a német, második idegen nyelvként a 9. évfolyamtól a német vagy az angol  nyelv választható.

Az iskolában lehetőséget biztosítunk különböző szakköri, sportköri foglalkozásokra, nyelvvizsga-előkészítőre, a 11. és a 12. évfolyamon pedig a továbbtanulás irányának megfelelően emelt szintű érettségi felkészítőkre, ill. az utazás és turizmus program tanulására.

Négy évfolyamos gimnázium

Az általános tantervű képzésre jelentkezők rangsorához a pontokat 50%-ban a hozott eredmények  (7. osztály év végi és 8. osztály félévi osztályzatok) adják, 25%-ban vesszük figyelembe a magyar nyelvi és 25 %-ban a matematika központi írásbeli felvételi eredményét.

A belügyi rendészetre jelentkezőknél a pontokat 50%-ban a hozott eredmények (7. osztály év végi és 8. osztály félévi osztályzatok) adják, a 15%-ban vesszük figyelembe a központi írásbeli felvételi eredményét és 35%-ban a fizikai képességszint mérés eredményét.

Fizikai alkalmassági minimum szintek:

Sportág

Fiú

Lány

ingafutás

11:00 mp

12:00 mp

fekvőtámasz

20/fél perc

10/fél perc

felülés

25

20

helyből távolugrás

180

160

2000 méter futás

9:45 perc

11:30 perc

 

Elbírálás: aki teljesíti a szinteket, alkalmas – egy szint kihagyása vagy gyengébb teljesítése esetén is. Két sportág szint alatti teljesítése alkalmatlanságot jelent, nem rangsoroljuk.

A jelentkezési lappal együtt az orvosi alkalmassági igazolás beadása is szükséges. A fizikai szintfelmérésre csak azokat a tanulókat hívjuk be, akik orvosilag alkalmasok és tanulmányi eredményük megfelelő.

Honvéd Kadét Program

Az érettségit adó képzésekben (gimnázium, technikum) a tanulóknak lehetőségük van részt venni a Honvéd Kadét Programban, mely újabb lehetőségeket biztosít számukra.

  • Oktatjuk számukra a honvédelmi alapismeretek tantárgyat, amelyből érettségi vizsgát is tehetnek.
  • Ingyenes, honvédelmi jellegű szabadidős foglalkozásokat, szakköröket szervezünk számukra.
  • Tanulmányi eredményüktől függően 3,5 tanulmányi átlag fölött jár nekik a Béri Balogh Ádám honvéd kadét ösztöndíj (a technikumi tanulóknak a szakképzési ösztöndíjon felül).

Partnereink

SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Telefon: +3654451102

E-mail: titkarsag@karacs.berettyoujfaluiszc.hu

OM azonosító: 203030/031


2024Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola