SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/031 | 4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2024. jan. 19.


admin

  • nyolcadikosoknak

Központi írásbeli vizsga

Kedves Nyolcadikos Tanulók, kedves Szülők! Várjuk Önöket szeretettel iskolánk aulájában 2024. január 20-án 9:30-kor.

Központi írásbeli vizsga

A tanulók hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas igazolványt (személyi igazolványt vagy diákigazolványt) és a vizsgabehívójukat.


Amíg a tanulók a termekben írják az írásbeliket, a szülők várakozhatnak iskolánk aulájában.

A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható.

A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép) nem használható. A dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

A vizsga feladatlaponként – magyar nyelv, majd matematika – 45 percet vesz igénybe, a két feladatlap kitöltése között 15 perc szünet lesz.

A dolgozatok megtekintése: 2024. január 26. 8:00-16:00, az iskola aulájában.

A dolgozatokról kézzel vagy elektronikus úton pl. digitális fényképezőgéppel másolatot lehet készíteni, és – kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén – az értékelésre észrevételt lehet tenni. Csak pontosan, olvashatóan kitöltött észrevételt fogadhatunk el.
A vizsgázó és szülője a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeit a megtekintést követő első munkanap (2024. január 29.)  16 óráig írásban adhatja le a vizsgaszervező intézményben az alábbi formanyomtatványok kitöltésével (magyar nyelv, matematika), illetve amennyiben az elektronikus űrlapkitöltést választotta, a programfelületen keresztül elektronikusan továbbíthatja közvetlenül a vizsgaszervező intézményhez. Az észrevétel benyújtására nyitva álló határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet benyújtani.

Ha az írásbeli vizsgakérdésekre adott megoldás értékelésére a vizsgázó észrevételt nyújt be, az iskola az észrevételt érdemben elbírálja. Az iskola a bírálat eredményét határozat formájában, megfelelő indokolással, az észrevétel benyújtását követő három munkanapon belül írásban közli az észrevételt tevővel.

Ha az észrevételt tevő az iskola határozatának kézhezvétele után is fenntartja korábbi észrevételét, az iskola által hozott döntés ellen a szülő, a tanuló, a döntés kézhezvételétől számított három napon belül, a vizsgát szervező középfokú iskolában, a Hivatalnak címezve, kizárólag a hivatalos javításiértékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén fellebbezést nyújthat be. Az észrevételt az elektronikus űrlapkitöltő program használatával továbbítók számára a programfelület a fellebbezés továbbítására is igénybe vehető. 

Bővebb információ az Oktatási Hivatal honlapján

 

A Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában megírt felvételi dolgozatok átlaga:

8. évfolyam:    Magyar nyelv: 29,8   Matematika: 20,7

 

Az értékelő lapokat 2024. február 9-én lehet átvenni 8:00 és 16:00 között az iskola titkárságán.

 

Sok sikert kívánunk a felvételi vizsgához!

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREK


Beiratkozás a 2024/2025-ös tanévre

Beiratkozás a 2024/2025-ös tanévre

Kedves Végzős Nyolcadikosok, leendő Karacsos Diákok! Gratulálunk a felvételi eredményetekhez és egyben köszönjük, hogy iskolánkat választottátok!

2024. jún. 10.


admin

Felnőttképzés 2024/2025

Felnőttképzés 2024/2025

A Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola 2024/2025-ös tanévre az alábbi ingyenes képzésekre várja a jelentkezőket:

2024. jún. 7.


admin

MH Mészáros Lázár tanulmányi ösztöndíj pályázati lehetőség

MH Mészáros Lázár tanulmányi ösztöndíj pályázati lehetőség

A Magyar Honvédség személyi állományának utánpótlásához szükséges, a katonai oktatást folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében a Honvéd Vezérkar, Személyzeti Csoportfőnökség pályázatot írt ki a felsőoktatásban, valamint a szakképzésben tanulók részére, a Mészáros Lázár tanulmányi ösztöndíj elnyerésére.

2024. máj. 17.


admin


Partnereink

SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Telefon: +3654451102

E-mail: titkarsag@karacs.berettyoujfaluiszc.hu

OM azonosító: 203030/031


2024Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola