SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/031 | 4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Hírek

2022. jún. 8.


BSZC

  Honvéd Kadét Program aláírása

  2022. június 8-án került sor a MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum és a Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola közötti együttműködési megállapodás aláírására.

  Honvéd Kadét Program aláírása

  Ezzel iskolánk is csatlakozott a 2017 óta működő Honvéd Kadét Programhoz, melyben a jelenlegi adatok szerint megyénkben összesen 4, országosan pedig 54 középiskola vesz részt. Pelyhéné Bartha Irén, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte: "Azt szeretnénk elérni, hogy a tanulóknak a tanulmányaik befejezése után legyen választási lehetőségük a felsőoktatás vagy a karrierépítés tekintetében, a megállapodás hozzájárul ahhoz, hogy ez tovább bővüljön".

  Ferenczik György igazgató beszédében bemutatta az intézmény képzési palettáját, majd kiemelte, nagy öröm, hogy egy újabb lehetőséget, a Honvéd Kadét Programot is kínálhatják a katonai pálya iránt érdeklődő nemcsak püspökladányi, hanem az iskola vonzáskörzetében élő általános iskolai diákok számára.

  Vantal Zsolt ezredes, MH 2. Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred ezredparancsnoka elmondta, az ezred vonatkozásában Hajdú-Bihar megyében a Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola a második, a programhoz kapcsolódó intézmény. Hozzátette, hogy a hazájukért tenni akaró fiatalok nevelésében, oktatásában nagy segítséget nyújt a kadétprogram, amely érdekes és jól szervezett honvédelmi tevékenységekkel készíti fel a diákokat, hiteles információkkal bővíti ismereteiket a Magyar Honvédségről.

  A honvédelmi nevelés tanórai és szabadidős elemeket is tartalmaz. Tanórai keretek között heti 1-2 órában honvédelmi alapismeretek tantárgyat tanulnak a kadétok, amelyen megismerkednek azzal, hogy állampolgárként milyen honvédelmi feladataik vannak és azzal is, hogy mit tesz a Magyar Honvédség a haza védelméért. Mindezek mellett olyan területeket is érintenek, mint például az elsősegélynyújtás, a terepen való tájékozódás, a táborozási ismeretek vagy akár az önvédelem.

  Honvédelmi alapismeretekből érettségit is tehetnek, amely felvételi tárgyként szerepel a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre történő jelentkezésnél. A résztvevő oktatási intézmények szakmai támogatást, pedagógus-továbbképzést, valamint mentorálást kapnak. A tanórai elfoglaltságot szabadidős programok is kiegészíthetik, ahol az elméletben tanultakat lehet gyakorolni, valamint számos – kizárólag honvéd kadétok számára elérhető - programon vehetnek részt (pl. sportlövészet, küzdősportok, hagyományőrzés, hadisírgondozás, ejtőernyőzés).

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Beiratkozás a 2024/2025-ös tanévre

  Beiratkozás a 2024/2025-ös tanévre

  Kedves Végzős Nyolcadikosok, leendő Karacsos Diákok! Gratulálunk a felvételi eredményetekhez és egyben köszönjük, hogy iskolánkat választottátok!

  2024. jún. 10.


  admin

  Felnőttképzés 2024/2025

  Felnőttképzés 2024/2025

  A Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola 2024/2025-ös tanévre az alábbi ingyenes képzésekre várja a jelentkezőket:

  2024. jún. 7.


  admin

  MH Mészáros Lázár tanulmányi ösztöndíj pályázati lehetőség

  MH Mészáros Lázár tanulmányi ösztöndíj pályázati lehetőség

  A Magyar Honvédség személyi állományának utánpótlásához szükséges, a katonai oktatást folytató intézményekben nem megszerezhető végzettséget igénylő beosztások feltöltése érdekében a Honvéd Vezérkar, Személyzeti Csoportfőnökség pályázatot írt ki a felsőoktatásban, valamint a szakképzésben tanulók részére, a Mészáros Lázár tanulmányi ösztöndíj elnyerésére.

  2024. máj. 17.


  admin


  Partnereink

  SZC logo

  Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


  Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

  4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

  Telefon: +3654451102

  E-mail: titkarsag@karacs.berettyoujfaluiszc.hu

  OM azonosító: 203030/031


  2024Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola