SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum

OM kód: 203030/031 | 4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Intézmény logo

Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokKRÉTA

Galéria

Összes képgaléria

Halloween

    2023. október 25.|admin

Minden év október 31-én az angolszász országokban töklámpások lepik el a házak előkertjeit, és jelmezbe öltözött gyerekek csoportokba verődve kopogtatnak ismerősök-ismeretlenek ajtaján, csokit (treat) kéregetve, és sikertelenség esetén kellemetlenséget (trick) okozva a ház lakóinak. Ez a Halloween ünnepe. A több, mint 2000 éves hagyomány a keltáktól ered, akik már az ókorban is hatalmas máglyákkal és jelmezbe öltözve kergették el a rossz szellemeket. A mai kor embere már beéri a mindenféle ijesztő alakban kifaragott töklámpás belsejébe tett kis mécsessel, viszont a jelmezöltés hagyománya változatlanul fennmaradt.

Iskolánkban az angol szakos oktatók ilyenkor már évek (évtizedek?) óta készülnek valamilyen Halloween-nel kapcsolatos rendezvénnyel. Idén sincs ez másként, de most Máté Erzsébet angol szakos oktatóhoz csatlakozott Kotriczné Daróczi Irén biológia szakos oktató is, hogy közösen megalkossák a selfie-falat iskolánk tanulói részére, a biológia szertár örökös lakójával (bár kissé szét van esve a mai napon Csonti/Samu/Gerzson, mint látjuk...).

Természetesen még a héten több, Halloween-nel kapcsolatos meglepetéssel is készülünk, addig is figyeljétek az angolórákon elhangzó információkat és ne felejtsetek el pénteken jelmezbe bújva jönni 😉 👻 🎃


Partnereink

SZC logo

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum


Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola

4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Telefon: +3654451102

E-mail: titkarsag@karacs.berettyoujfaluiszc.hu

OM azonosító: 203030/031


2024Berettyóújfalui SZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola